maanantai 30. joulukuuta 2019

Vuoden 2019 pilalle menneet ja sensuroidut!


Tänä vuonna oon tehnyt selvästi enemmän muita, kuin omia projekteja. Tilauksia, duunikuvioiden vaihdoksia, koiranpennun hankkimisia ja sellaisia, vähän aiemmista vuosista poikkeavampia asioita. Oikeastaan, jos tämä olisi "lifestyle" -blogi, voisin kertoa esimerkiksi vatsan toimintaa parantavan kapselin  äkillisestä toimimisesta julkisilla matkustaessa, tai koiranpentumme sängyn tuhoamisesta. 
Mutta kyllä tänäkin vuonna on kässähommissa mokailtu. Tässä ne, olkaa hyvät. 


Tammikuussa aloittelin kässähommia neulomalla upean palmikkokuvioisen käsityötarvike -pussukan itselleni. Oli tarve saada puikot omaan pussiin. Ompelin käsin kehykset ja kaikki. Vuorinkin. 


Harmi, etten ollut laskenut pituutta tarkalleen, sillä eihän ne puikot siihen pussukkaan mahtuneet. Upea idea, surkea toteutus. Tälläsestä onnistumisesta on ihan hirveen kiva aloittaa vuosi 2019!
Keväällä virkkailin biksuja. Tähän tuli alaosakin, joka sitten pilasi koko jutun. En pystynyt ottamaan siitä edes kuvaa, kertonee tasokkuudesta. 
Blogini seuraajat näkivätkin, kun istutin mangon siemenen multaan ja tein mangolle suojaruukun: DIY-kukkaruukku. Mango kasvoi upeasti aina syksyyn asti. Sitten sille kävi vähän ikävästi. Rip mango.

Iltapäiväkerhossa innostuin tekemään lapsille Vappuhattuja. En tiedä, mikseivät arvostaneet. Aika ikävä tunnelma. Otin kuvan kuitenkin itselleni talteen. Löysin myös pari piirustusta, joita ollaan tehty yhdessä lasten kanssa. Toisessa kuvassa luulen, että olen matkalla mielessäni Hankoon. Ja toisessa, ei aavistustakaan, mikä on tuon pillerin tarkoitus. En varmasti piirtänyt sitä. Joka tapauksessa, ei mitään Äitienpäivä/Isänpäivä -matskua kumpikaan.

Tänäkin vuonna kamerasta näköjään löytyy kuvia mysteeriprojekteista, joista en pysty kertomaan sen tarkemmin. Varmasti näistä oli tulossa jotain upeaa? Kukaan ei tiedä. 

Born (vai Porn?) To knit -projektin kuvasarjaa selatessa en ollut ihan varma, olinko päässyt mielestäni tarpeeksi lähelle kameraa. 

Yritystä kyllä oli. Alkuperäinen juttu löytyy tästä: Born-to-knit-neulepaitaHalla -neuletta (Halla neulepusero) kuvatessa innostukseni kuvissa oli lävitse tunkevaa. Muistin, että kinastelin kuvaajan kanssa, jonka ajatus kuvien laadusta ja kuvakulmista oli hukassa. Tai sitten johtui siitä, että kuvaaja oli vasta seitsemän vuotias. 

Vuoden isointa kriisiä saivat seurata Instagram -seuraajani. Tyttöjen viini-illasta oli unohdettu jäät. Tämän katastrofin myötä ystäväni näppäränä laittoi jäät pakastumaan muovihanskaan. Koko jääasia illan aikana kuitenkin unohtui. Hanskasta ei sen jälkeen ole keskusteltu, että voi olla hyvinkin, että hän on yhä siellä pakastimessa. Vuoden teeman voisin tiivistää omalta osaltani pipoihin. Ihan helvetisti pipoja. 
Tein niitä tilaustöiden lisäksi lapsilleni, itselleni, äitille, isälle, työkavereille ja kokeilin ensin olla itse mallina.Upeaa. Ymmärrän hyvin, jos haluat pyytää minut pipomalliksesi. 

Tässä olen näköjään pitänyt pipoa jo syyskuun puolessa välissä, auringon paistaessa ja ruohon vielä vihertäessä. Lisää pipoja. Ja vielä muutama.
Ensi vuonna ehkä vähemmän pipoja, enemmän jotain... muuta? Mitä? PAITSI, että hoidan heti tammikuulle vielä yhden pipotilauksen, joka onkin erikoisjuttu (eikä toivottavasti päädy vuoden päästä julkaistavaan "Pilalle menneet" -postaukseen).

Upeaa tulevaa vuotta 2020 just sulle,ei anneta pipon kiristää sitä! 🎆🎉🥂🍾

P. S. Tsekkaa myös edellisten vuosien "Pilalle menneet" , niin näet, missä kohtaa on tapahtunut edistystä 🤷🏻‍♀️

2017 
https://elengiina.blogspot.com/2017/12/vuoden-2017-pilalle-menneet-valokuvat.html

2018
https://elengiina.blogspot.com/2018/12/vuoden-2018-pilalle-menneet-ja.html

5 kommenttia:

 1. Oi, ihanan armollinen postaus! Kiva, kun jaoit tänne näitä vähän "pilalle menneitä" projekteja. Kohti uusia seikkailuja: hyvää ja antoisaa uutta vuotta, Elengiina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ihanaa kuulla, koska kyllähän nää myös ihan pikkasen hävettää julkaista 🙈 Ja toisaalta on vapauttavaa pystyä nauramaan itselleen 🤭 ihanaa Uutta Vuotta 2020 Sinulle myös 🎆🎉

   Poista
 2. Ihan mahtava postaus taas tällä teemalla! :D Ja vähän hihitytti, kun tässä just uhkarohkeasti pipoa aloin itselleni neulomaan. Itse olen neulonut eläessäni vain yhden pipon joskus vuonna nakki, ja siitä lopputuloksesta ei ole jäänyt keskusteltavaa. Hassunhauskaa, hullunkurista ja inspiroivaa uutta vuotta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kappas, pipojako? 😄 En kestä! Hyviä neulomishetkiä ja upeaa Uutta Vuotta 2020 just sulle! ❤️🙌🏼

   Poista
 3. Oikeasti ihana postaus! Ja nuo neulomasi (sadat?) pipot on kyllä malliltaan kivoja :) Pitääkin laittaa puikoille itsekin, sillä pipo on mun to do -listalla tälle vuodelle. Oli kyllä jo viime vuodellekin, mutta eihän sitä aina ehdi kaikkea mitä suunnittelee... Idearikasta uutta vuotta sinulle <3

  VastaaPoista

Kommentteja? Palautetta? Risuja tai ruusuja, voit jättää sen tähän!