sunnuntai 28. helmikuuta 2021

Kaulurin ohje



Tässä sulle ohje erittäin helppoon ja nopeaan kauluriin.


Kauluri sai alkunsa, kun kylminä päivinä tuntui, että kaulaliina päästää kylmää läpi. Jännitin hieman materiaalia, joka oli Novitan Nallea. Että jää käyttämättä, koska kutittaa tai pistelee. Toisin tapahtui. Ei pistele, eikä kutita. Mutta hitokseen lämmittää! 


Tämä kauluri on ollut mun tän talven luottoasuste ja osoittautunut niin käytännölliseksi, että kaulaliinakin on välillä jäänyt kokonaan kotiin. Näyttää hyvältä takin kanssa; Ihan kuin olisi pooloneule alla.

Näin sen tein:
Novita Nalle, kolmosen puikot. 

109as. (= aloitussilmukka) 
1tro,1n (tro= takareunasta oikein) 
Kerroksia 25
Laita silmukkamerkit silmukoiden väliin jakaen silmukat näin: 20-34-20-35
Jatka helmineuleena (1o,1n) paitsi silmukkamerkin molemmin puolin neulo oikea silmukka. 

Lisää 1s joka toinen kerros yhtä silmukkaa ennen silmukkamerkkiä, sekä yhden silmukan jälkeen silmukkamerkin. Merkin kohdalla syntyy siis aina 2s lisää, 1s toiselle ja 1s toiselle puolen.

Jatka lisäyksiä, kunnes kauluri tuntuu mieleisen kokoiselta, päättele löyhästi. Itse neuloin 30 kerrosta.

Malli on kaunis ja aika tosi paljon houkutti jatkaa tämän neulomista paidaksi asti, mutta kaulurille oli tarve. Joten se on ensi projekti sitten.

Kivaa aurinkoista kevään alkua sinne. Itse rrrrakastan aurinkoa, lämpöä ja valoa! ☀️☀️☀️ Tuntuu, kuin aurinko lataisi voima- ja vitamiinivarat taas täyteen. 

6 kommenttia:

  1. Just kiva perusneule, tarpeelline ja mutkaton.
    Mainiota maaliskuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!! Niin kyllä on. Välillä perusasiat mutkattomana ovatkin juuri niitä parhaimpia, toimivimpia. Mukavaa kevään odotusta sulle Kristiina ❤️☀️

      Poista
  2. No tässähän se mun haaveileman kaulurin malli on! Kiitos ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos palautteestasi. Ihan loistohomma ♥️

      Poista
  3. Nyt palasin tänne tähän ohjeeseen kun tuli tarve neuloa tämmöinen. Aloitin jo itse ilman ohjetta mutta . . . totesin, että tarvisen kuitenkin vähän ohjeistusta tuohon leventämiseen. Kiitos.

    VastaaPoista
  4. Mitä jos valitsee merinovillalangan ja tekee 2,5 numeron puikoilla - miten pitäisi muokata mallia? Yhden kaulurin tein jo alkuperäisellä ohjeella ja nyt sain pyynnön tehdä toisen. Malli on tosi hyvä!

    VastaaPoista

Kommentteja? Palautetta? Risuja tai ruusuja, voit jättää sen tähän!