maanantai 6. toukokuuta 2019

DIY - Kukkaruukku

Huhheijaa!


Mulla on ollut ostoslistalla about alkuvuodesta asti pari suojaruukkua. Betonisia. Olen lykännyt hankintojani, koska joka kerta niiden edessä muistan, että mulla on säkillinen askartelubetonia kaapissa, joista ruukkuni mieluummin tekisin. Kotona taas seison sen edessä, että mistä tekisin muotit. Minimalistin (konmarittajan) kääntöpuolia.

Yhtäkkiä askartelukaapista löytyi vuosia vanha, rutussa olevaa  katekangasta, joka ryppyisyydellään ja värillään hurmasi. Fiilis on vähän niin kuin betonia, tai betonipastaa.


Muistin vanhan https://www.elengiina.vuodatus.net/lue/2014/04/paper-bag  - postaukseni ja kelasin, että sama idea sopii tähän matskuun mainiosti. Niinpä illan pika-DIY:nä otin esiin ompelukoneen, nuppineulat ja sakset ja lähdin leikkauksen kautta surauttamaan suojaruukkuja.  


 Mittasin about tarvitun leveyden ja korkeuden, sekä pohjan leveyden, enkä todellakaan lähtenyt silittämään ryppyjä veks. Nuppineuloilla pohja kiinni ja siksakilla koko homma kasaan.Ylimääräiset reunat saksilla pois.


 Kääntö ja reunojen rullaus.


VALMIS.

Rakkaudella perheen yhteisprojektina kasvatettu MANGO sai arvoisensa suojaruukun. (Moni ystäväni tietääkin, mitä mango merkitsee erityisesti mun miehelle, mutta siis vuosientakaiseen tarinaan liittyy miehen kasvattama mangontaimen, tuholaiset ja minun päätökseni kasvin saunaan laittamisesta tuholaisten torjunnaksi. Bad end jne. Tässä siis Mango 2.0)

Koska koko hommaan meni yhteensä noin viisi minuuttia, tein heti perään toisen. Mummini menehtyi vuosi sitten. Hänen perintö-Posliinikukkansa sai myös oman suojaruukkunsa.


Ja uusin tulokkaamme, itse siemenistä kasvatettu Annoona, sai kaikista pienimmän ruukun. Nyt on hyvä. 
Perhepotretti


Kivasti sain tuhottua tuon kaapissa piilotelleen ja omalla tavallaan tilaa vieneen kankaan SEKÄ säästettyä kolmen ruukun verran käteistä. Askartelubetoninkin voin käyttää nyt muuhun. Asiallista.
Huippukivaa kevään fiilistelyä teille 🌸

P. S. Opintovapaalla aika muuten kulkee jotenkin normaalia nopeampaa, vaikka oon hidastanut tahtiani arjessa paljon. Kässäjuttuja olen ehtinyt tekemään, mutta blogiin asti päätyviä vähemmän. Tilaustyöt ja näyttötutkintosuunnitelmat ovat vallanneet osansa. Ja työharjoittelupäivät, joista muuten olen nauttinut ihan maksimaalisesti.

6 kommenttia:

 1. Hienot kuin mitkä! Hvä, että kankaalle löytyi noin järkevä käyttökohde.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla palautetta, itsekin tykästyin noiden ulkonäköön ihan kympillä. Ja tosiaan järkevä kohde 👌🏼

   Poista
 2. Tosi kivan näköiset! Harvemmin kangas tulee mieleen, kun suunnittelee kukille ruukkuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tää idea pulpahti ihan äkkiseen. Jotenkin pidän myös siitä ajatuksesta, että tää on alunperin katekangasta, sitä millä estetään rikkaruohojen kasvu vaikka tuijien ympärillä, ja tässä se suojelee ruukun muodossa meidän kasvatteja 😍

   Poista
 3. Erilaiset kangasruukut on kyllä hauskoja. :) Niitä oli paljon nyt myös puutarhamessuilla, kaikenlaisia nyssäköitä ja amppeleita jne. Itse tein joskus kahvipaketeista suojaruukkuja, kangas ommeltiin siihen päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mut tuo kahvipakettihan toimii vesieristeenäkin loistavasti 👌🏼 Huomaa kyllä, että viherkasvit ovat taas muodissa ja sitä myöten saatavilla on kaikkia ihania ruukkuja 😍

   Poista

Kommentteja? Palautetta? Risuja tai ruusuja, voit jättää sen tähän!