tiistai 18. syyskuuta 2018

Villasukat nyöreilläTo do -listallani (nyttemmin olen vaihtanut sen "If you want to do" -listaksi) on ollut pitkään nyöritetyt villasukat. Kun kässäprojekteihin tuli tauko - enkä tiennyt mihin alkaisin- oli hyvä hetki tehdä nämä listalla olleet perus pitkät villasukat, jotka sitten nyöritin kiinni edestä.

Tein varren neulekoneella, 36 silmukkaa, joustinta 10 kerrosta, 60 kerrosta sileää. Irroitin työn koneesta ja jatkoin käsin suoraan kantapäähän.Kantapään ja kiilakavennusten jälkeen neuloin edelleen tasona noin 5 kerrosta, kunnes siirryin suljettuun neulokseen. Nyörin punoin kuten kengännauhoissa.

 


Jotenkin näistä tuli sympaattiset. Eikä liian kuumat edessä olevien tuuletusaukkojensa vuoksi. Voisivat sopia mekon kanssa kivasti?Mietin sukkia neuloessa neulekoneen ja perinteisesti käsin neulotun lopputuloksen eroa. Valmiissa neuleessa tämä ei ainakaan juuri tässä nyt näy, mutta omassa ajan kulussa kylläkin. Koneella neuloessa puhutaan minuuteista, käsin puikoilla neuloessa tunneista. Rakastan tuota neulekonettani ja haluaisin oppia tuntemaan hänet täysin. Toisaalta taas mietin, että hän tekee sen työn, minkä itse tykkään tehdä. Jännää. Jokin neulojan identiteettikriisi vai? Ajatuksia?8 kommenttia:

 1. Suloiset sukat. :) Neulekone on varmasti hyvä, jos haluaa jotain isompaa tehdä, tai nopeasti. Yhtä lailla se on käsityötä sekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteestasi 🙏 Totta tuo, että koneesta on hyvä apu ainakin isompaan työhön. 👌🏼

   Poista
 2. Nää on niin ihanat. Nää tulee omalle to do -listalle.

  VastaaPoista
 3. Hienot sukat! Mietin että mitä neulekonetta käytit ja mistä sen ostit :) minkä hintainen oli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytössäni on ykstasoinen Eva kh-260, ostin sen tuttavaltani, jolla se oli jäänyt käyttämättä. Neulekoneiden fb-kirppisryhmistä, torista tai huutonetistä näitä voi bongata silloin tällöin myynnissä ❤️

   Poista
 4. Niistähän tuli todella kauniit!

  <3: http://www.rakkaudellahenna.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Henna ❤️ Oliko niin, että itse teet neulekoneella myös sukkia vai neulotko kaikki käsin? Kävin kurkkimassa kaunista blogiasi, mutta en löytänyt tästä tietoa 🙈

   Poista

Kommentteja? Palautetta? Risuja tai ruusuja, voit jättää sen tähän!