keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Graphic -neuletakkiLöysin maailman ihanimman neulotun peiton Purl Sohon sivuilta tästä: Optic-blanket. Siis oikeastaan graafinen pinta oli se johon rakastuin. Koska torkkupeitolle ei ollut tarvetta, visioin itselleni neuletakkimaisen kevät-takin ja muuntelin ohjetta omiin mittoihin sopivaksi.

Neule muodostuu 10x10cm kokoisista neliöistä, jotka yhdistetään toisiinsa.
1. krs: Neulo tummalla langalla. Luo 104 silmukkaa ja jaa ne puikoille (26s. /puikko)
2. krs: Neulo vaalealla langalla 25s. oikein, nosta 1. *4
3. krs: Neulo vaalealla langalla 25s. nurin, nosta 1. *4
4. krs: Neulo tummalla 24s. o, nosta 2 etukautta takareunasta ja neulo
seuraavalta puikolta ensimmäinen oikein ja tee ylivetokavennus edellisellä
nostetuilla silmukoilla (nosta ne juuri neulotun yli)
5. krs: Neulo tummalla 22s. n, nosta 2 etukautta takareunasta, neulo
seuraava s nurin ja tee ylivetokavennus nostetuilla silmukoilla (kuten edellä)
Jatka toistaen kerroksia 2-5. aina kahden silmukan päähän puikon viimeisistä silmukoista ja tee ylivetokavennukset kuten edellä. Silmukoita siis vähenee joka kavennuskerroksella yhdeltä puikolta 2. (Eli nuo silmukkaluvut eivät pysy samana)
Vähennykset tapahtuvat aina tummalla langalla neulottaessa.

Lankana käytin Kotikullan Sukkalankaa. Villaa 40%. Loput akryylia ja polyamidia. Menekki oli noin 500g. 3 harmaata ja 2 valkoista kerää.

Jatkoin seuraavaan neliöön suoraan edellisen neliön silmukoilla.

Neliöt itsessään olivat aivan ihania ja projektin edetessä jäin usein vain ihastelemaan pintaa. Mietin, miltä ne näyttäisivät mukinalusina, tuubihuivina tai kassina. Neliön neulominen ulkoreunoista sisälle tuntui ihan taikatempulta! Ja koska omat neliöni ovat huomattavasti pienempiä ja eri silmukkaluvuilla kuin alkuperäisessä ohjeessa, pintaan muodostui kohokuviomainen tekstuuri.Yhdistelin neliöt ensin liivimalliksi. Ompelin olkasaumat yhteen.....ja mittailin sitten hihoja. Tein yläosaan neljä suurempaa neliötä ja pienensin silmukkalukuja aina alaspäin mentäessä. Keskikokoiset neliöt tein 21s/puikko. Pienimmissä neliöissä oli enää vain 16 s/puikko.


Lopputulos oli aivan täyttä lovee!! Hän sai nimekseen Graphic.


..Mutta sen verran työläs suhde meillä oli, että katsellaan tässä välissä jotain muita kuvioita ennenkuin palataan tämän äärelle uudestaan! Parasta kevään odotusta kaikki!!


16 kommenttia:

 1. On kyllä hieno! Mulle pitäis kyllä olla leveämmät hihat ja ehkä pitempi. Miltä näyttäisi monivärisenä tai kevään väreissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Editoin tekstiin silmukkamäärät millä tein. Kokeile lisätä silmukoita vaikka viidellä/kymmenellä tai tee enemmän neliöitä. Olisi muuten ihana väreissäkin!

   Poista
 2. Vau - aivan mielettömän upea !
  Ulpu

  VastaaPoista
 3. Tosi kivan näköinen, todellakin graafinen kuvio. Pitäisipä kokeilla neuloa neliö uudella tavalla, kiitos ohjeesta.

  VastaaPoista
 4. Onpa kaunis! (: Erilaisista paloista saa kyllä vaikka mitä.

  VastaaPoista
 5. Kaunis ja tyylikäs, hieno takki!

  VastaaPoista
 6. Hieno takki ja malli, jota pitää hieman tutkia. Ja ehkä joskus toteuttaa...

  VastaaPoista
 7. Lähdin kokeilemaan mallineliötä, mutta taidot tyssäsi riviin 5. Siinä Vaiheessa minulla oli puikolla 24 silmukkaa. Kun neuloin ensimmäisen puikon 22 silmukkaa nuron ja nostin kaksi silmukkaa neulomatta, neuloin yhden silmukan seuraavalta puikolta ja vedin kaksi nostettua silmukkaa sen yli. Nyt minulle jäi 23 silmukkaa kakkospuikolle. Eli silmukoita ei ole tarpeeksi (yksi puuttuu) jotta voisin kutoa 22 s nurin jne. Mitä tein väärin? Kuuluuko kavennuskierroksella kaventaa kaksi silmukkaa per puikko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kavennuskerrokseen asti silmukoita on puikolla 26. Viimeiset kaksi nostat puikolle, neulot seuraavalta puikolta yhden ja teet ylivetokavennuksen nostetuilla. Ekalle puikolle jää 25s. Nyt seuraavalta puikolta puuttuu jo yksi, mutta neulot taas kahden silmukan päähän koko puikkorivin ja teet saman ylivetokavennuksen. Viimeisen puikon ylivetokavennus vahentää ekalta puikolta sen yhden ylimääräisen pois. Kaikkiaan ekan kavennuskerroksen jälkeen jokaisella puikolla on 24s. Avautuiko yhtään?

   Poista
  2. Muokkasin tekstiä tarkemmaksi. Nyt älysin, mitä tarkoitit! Silmukat siis vähenevät aina 4. ja 5.krs:n kohdilla. Siis aina tummalla langalla neuloessa. Joten kun palaat 2.krs:een niin silmukoita on tosiaan enää ensin 22s jäljellä, seuraavalla kerroksella 20s jne.

   Poista

Kommentteja? Palautetta? Risuja tai ruusuja, voit jättää sen tähän!