keskiviikko 16. toukokuuta 2018

Virkattu valepesä ampiaiskarkoitteeksi


..Ehkä isoin pelkoni elämässä on ampiaiset. Tuntuu, että pelkoni vain kasvaa vuosi vuodelta, vaikka yritän työstää asiaa. Välillä saan hysteriaani pientä etäisyyttä kunnes yhtäkkiä olen taas lähtöruudussa. Ymmärrän, että pelkoni on suurilta osin turhaa, mutta joka kerta ensin kuullessani uhkaavan surinan, nähtyäni ampiaisen taisteluasennossa hitaasti kääntyvän minua kohti, sekoan ja juoksen henkeni edestä pakoon. Hassua, koska oikeasti ampiainen on elämäni aikana pistänyt minua tasan kahdesti; lapsena hiekkalaatikolla jäätyään jumiin paitani sisään ja toisen kerran yläasteella puettuani pitkähihaisen päälleni, jonka hihan sisälle ampiainen oli jäänyt. Enkä edes ole allerginen pistoille.

Meillä on tosi kiva ylimmän kerroksen parveke, johon paistaa aurinko lähes koko päivän. Parvekkeesta on muodostunut meille toinen olohuone aurinkotuoleineen ja muurikkagrilleineen. Nähtävästi myös ampiaiset ovat todenneet saman ja tänä vuonna niitä on huomattavasti enemmän kuin viime vuonna.

Koska tiedostan ampiaisten hyödyn, päätin tänä vuonna myrkytyksen sijaan kokeilla kässäpiireissäkin tutuksi tullutta valeampiaispesää, jonka sanotaan pitävän ampiaiset poissa. Reviiritietoisina ampiaiset nähtyään toisen pesän, pysyttelevät siitä etäällä useita metrejä välttäessään näin yhteenotot.

Siispä päätin tehdä kaksi pesää parvekkeen molempiin reunoihin.

OHJE:

1. krs: Aloitussilmukkaan 10 puolipylvästä. Sulje piilosilmukalla.
2. krs: 1 pp, 2pp yhteen pylvääseen. Eli joka toiseen yksi pp, joka toiseen 2pp.
3. krs: 1 pp jokaiseen.
4. krs: 1 pp, 2pp eli kaksi pylvästä joka toiseen pylvääseen.
5. krs: 1pp jokaiseen.
6. krs: 1 pp, 1pp, 2pp eli kaksi pp joka kolmanteen.
7. krs: 1pp, 1pp, 2pp yhteen eli kavenna joka kolmas.
8. krs: 1pp, 1pp, 2pp yhteen eli kavenna joka kolmas.
Tässä vaiheessa voi sisään laittaa talouspaperia/vanua/suodatinpusseja täytteeksi pitämään pesän muotoa yllä.
9. krs: 1pp, 2pp yhteen eli kavenna joka toinen.
10. krs: 2pp yhteen loppuun asti. Kiristä lanka, solmi ja päättele.Aloituslangasta saa ripustuslenkin tehtyä, mutta huomioi, ettei lenkki ole liian löysä, ettei pesä heilu tuulessa.

Sitten vaan nauttimaan rauhasta ympärillä?

2 kommenttia:

  1. Mie laitoin hätävaraksi nyt harmaan Novitan Hohteesta tehdyn "heijastavan" sydämen roikkumaan toiseen päähän parveketta, kun ensimmäisen pörrääjän näin. On se ainakin nyt pari päivää toiminut. Jos tosiaan pidemmän päälle tepsii, niin virkkaan kyllä toisenkin sydämen eri kohtaan. Jos ei, niin sitten teen näitä valepesiä. ;) Ois sydämet vaan nätimpiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No vitsi mikä idea jos kerta toimii! Mäkin haluaisin mieluummin SYDÄMIÄ kuin noita pesiä 😄

      Poista

Kommentteja? Palautetta? Risuja tai ruusuja, voit jättää sen tähän!