maanantai 30. huhtikuuta 2018

Virkattu Hapsu -paita


Kun elämässä on hetkiä, ettei suunnitelmat mene, niin kuin oli ajatellut tai ne alkavat toistaa samaa kaavaa inspiraatiota tyrehdyttäen, on aika muuttaa omaa lähestymistapaa. Niinpä tartuin neulepuikkojen sijaan virkkuukoukkuun ja ajattelin lähestyviä kevään lämpöisiä päiviä.

Uppouduin virkkuukoukun vietäväksi niin keskittyneesti, että unohdin täysin ottaa työvaiheista kuvia! Aloitin helmasta, 70 aloitussilmukalla ja puolipylväillä. Jatkoin  50 kerrosta, kunnes olin puolivälissä, kaula-aukon kohdalla. Virkkasin sitten ensin 15 pp, 40 ketjusilmukkaa (hypäten samalla 40 pylvään ohi) ja jatkoin loppuun 15 puolipylväällä. Seuraavalla kerroksella jatkoin samoja puolipylväitä samaan tapaan loppuun asti.Valmiista suorakulmiostani laskin keskikohdan ja aloitin sivuista hihat. Puolipylväitä 55, noin joka 5. kerros kaventaen molemmista sivuista yhdet pois. Yhteensä 35 kerrosta. 
Yhdistin saumat piilosilmukoilla, aloittaen toisesta hihansuusta ja edeten aina helmaan asti. Toiselle puolelle sama homma.


Viimeistelin paidan kiertäen muutamalla kerroksella helman kauttaaltaan pylväillä, takaosassa tein pitkiä pylväitä, jotta takaosa laskeutuisi nätimmin. Hihoihin sama.
Leikkasin langasta n. 15 cm pituisia pätkiä, jotka pujotin helmaan joka neljännen pylvään kohdalle. 
Valmis!
Koska unohdin kuvata työvaiheet ohjeistuksineen, yritin piirtää ohjeen mahdollisimman yksinkertaiseksi. Värikoodasin saumojen yhdistämiset toisiinsa :)
Tässä kokona on S. M -koossa voi kokeilla aloitusilmukoiksi 75. L -koossa 80s. jne.
 Lankana käytin puuvillaista Scheepjeswolin Granadaa, jonka puikkosuositus on 3,5-4, 50g= 100m.

 

Mukavia vappusäitä ja keväisiä päiviä!
6 kommenttia:

 1. Kaunis paita! :) Hapsut on aina hauska lisä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hapsut myös antavat paidalle hauskasti lisää pituutta 😄

   Poista
 2. Onpa kiva paita selkeän ohjeen kera. Lähtee koukulle kyllä samantein. Ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos kauniista palautteesta 🙏🏼 Tosi kiva kuulla, toivottavasti saat tehtyä itsellesi kivan paidan ☺️

   Poista

Kommentteja? Palautetta? Risuja tai ruusuja, voit jättää sen tähän!