sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Nordic Chic -kalkkimaali

Sain Ilves -maaleilta heidän valikoimissaan olevaa Nordic Chic -kalkkimaalia kokeiluuni. (Linkin tuotteeseen löydät TÄSTÄ!)


Kalkkimaalista olikin itselläni kokemusta jonkin verran, joten nyt pystyin jo vertaamaan itse kalkkimaalia ominaisuuksiltaan muihin. Täydestä sydämestäni sanon, että kyseinen Nordic Chic -kalkkimaali on tähänastisista oma lempparini. Koostumus on notkeampi, levittyvämpi ja jos mahdollista, niin vieläkin pigmenttisempi kuin muut vastaan tulleet kalkkimaalit. Pintaan ei jäänyt samanlaista rosoisuutta, kuin mitä yleensä kalkkimaali jättää. Myöskään pensselin vedot eivät näkyneet.

Tästä homma siis lähti: Lastenhuoneen värikkäät laatikot olivat jo aiemmin lähdössä vaihtoon väriensä puolesta.


(Valitsin muuten tähän kuvan, joka kuvaa todellisuutta. Lelut on isomman ajan ulkona lelulaatikoista kuin niiden sisällä. )
Olin ajatellut jotain vähän hillitympää tai ainakin yhdenmukaista väriteemaa. Mietin, voisinko hyödyntää Nordic chicin kalkkimaaleja tähän hommaan ja kysyin Ilves -maalien edustajalta maalin soveltuvuudesta muovilaatikoihin. Hän vinkkasi, että tuo maali tarvitsee alleen hieman hiontaa, mutta että Nordic chicillä on mahdollista maalata myös muovipintoja. Aivan mahtavaa!Pesin jokaisen laatikon ensin karhunkielellä, kuivasin ja hioin. Luulen, että tuo hiominen loppua kohti hieman nopeutui ja "saatoin oikaista vähän mutkia", mutta viimeiseenkin muovilaatikkoon tuo maali tarttui aivan mainiosti. Käytössäni olleet värisävyt olivat Grey ja Forest. Aivan älyttömän ihanat sävyt!


Kalkkimaalissa tuo hajuttomuus, myrkyttömyys ja vesiohenteisuus on yksi parhaista ominaisuuksista. Kutsuin pojan mukaan maalailemaan, olihan tämä hänen huoneensa prokkis. Kävimme läpi pensselin suuntavetoja ja minkä verran maalia kerrallaan kannattaa ottaa. Hän tuntui nauttivan hommasta.


Annoin ensimmäisen maalikerran kuivua ja maalasin sitten uudelleen. Kun toinen kerros oli kuiva, levitimme pojan kanssa vahat päälle.  Vahan levittämisen jäljen näki helposti, koska väri tummeni levitetyistä kohdista. Tummentumat haihtuvat kuivumisen myötä. Levitin vahaa aika reippaasti, jotta lopullinen pinta kestäisi kovaakin käsittelyä. Se jää vielä nähtäväksi mutta lopputuloksesta tuli tosi kiva! Poikakin tuntui olevan innoissaan ja tykkäsi ettei kaikki laatikot edelleenkään ole samanvärisiä.

...Loppuun muuten niksi, johon olen turvautunut monesti, viimeisimpänä tässä prokkiksessa irroittaessani risoja tarroja tuosta hyllyköstä sekä muovilaatikoista. Siihen hommaan ihan paras apu on keraamiselle liedelle tarkoitettu raappa. 


Olen saanut sillä maaliroiskeet ikkunoista ja laminaatista, sekä irroittanut edellisen asukkaan jättämiä kaksipuoleisen teipin jättämiä sotkuja. Kaikki pinttynyt lähtee vaurioittamatta kuitenkaan pintaa! Suosittelen.

4 kommenttia:

 1. Kiva muodonmuutos laatikoille! (: Taas kuin uudet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on, ja suht helposti. Ovat muuten yhä hyvässä kunnossa, vaikka aikaa kulunut jo tovin ☺️

   Poista
 2. Hei ja kiitos ideastasi.
  Kysyisin oletko samalla maalilla maalannut muitakin muovi kohteita? Mitä?
  Itse löysin tuota maalia Riihimäen puuilosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaakseni en ole muuta muovia maalannut, kuin nämä lelulaatikot.

   Poista

Kommentteja? Palautetta? Risuja tai ruusuja, voit jättää sen tähän!