perjantai 6. lokakuuta 2017

Rakkaudella neulottu

En ole tainnut blogin puolella koskaan mainita lapsuudenystävääni, jonka kanssa olimme jotenkin samanlaisia ja vietimme paljon aikaa ulkona tai toistemme luona. Ekan luokan jälkeen Maria muutti pois ja ikävä jäi. Vuosien mittaan yritin löytää ystävääni eri paikoista ja aina tuloksetta. Googlasin nimellä ja otin yhteyttä ala-asteelle. Kyselin yhteisiltä tutuilta ja lähetin kymmenittäin eri Marioille viestejä. Alkuvuodesta päätin etsiä Mariaa Facebookista julkisella ilmoituksella, mutta kevään lopussa oli todettava, että mahdollisesti tuo ystäväni ei tule löytymään ehkä koko elämäni aikana. Sitä paitsi mistä tiedän muistaako hän minua? Entä jos hän ei halua tavata minua? Jos hän onkin ihan erilainen? Ja entä jos tälläinen julkinen ilmoitus ei tunnu hänestä yhtään kivalta?
.. Kunnes yhtäkkiä kesälomani alussa Maria ilmottautui fb:n ilmoitukseen eri nimisenä. "Se olen minä, Krista". Ymmärrettävästi olin pari päivää tolaltani ja sovimme nopeasti tapaamisen. Kävi ilmi, että asumme samassa kaupungissa ja aivan lähellä toisiamme. Miten on mahdollista?? Tuo tapaaminen oli erityisen liikuttava ja mietin usein, että koko elämäni aikainen etsintä on todella päättynyt. Joka kerta kun näen "Marian" kasvot, näen siinä ne piirteet joita olen kaivannut niin pitkään.

Eli siis tässä tarinassa oli onnellinen loppu ja uusi alku. Olemme "Marian" kanssa paljon yhteydessä. Eräässä puhelinkeskustelussa hän kysyi, voisinko neuloa hänen tyttärelleen pipon. Sydän hymyili ja sanoi että ehdottomasti. Neuloessani näitä pieniä asusteita mietin etsimiäni vuosia ja tätä aikaa. Että löysimme toisemme.
 823 7751

Mietin mikä kunnia saada neuloa hänen tyttärelleen jotain lämmittävää ja miten uskomatonta ajatella, että vielä keväällä uskoin etten koskaan tule löytämään ystävääni ja nyt puoli vuotta myöhemmin näitä neulon.


Käsityön merkitys ja voima on mahtava. Neuleella on sanoma.
...p.s.: Neuloin näillä ihanan pehmeillä Teeteen langoilla nämä ja lisäsin tehosteväriksi pinkkiä Sveaa.

 Tuosta Teeteen Sagasta haaveilen itselleni turvaneuletta, koska lanka on ihanan pehmeää ja paksua. Kivaa syksyn alkua! Neuleita on tulossa ihan kohta lisää 😍 

2 kommenttia:

Kommentteja? Palautetta? Risuja tai ruusuja, voit jättää sen tähän!