perjantai 7. elokuuta 2015

Virkattu paita


Törmäsin järkyttävän ihanaan virkattuun "Off Shoulder" -tyyliseen paitaan. Virkkasin kuvallisen ohjeen perusteella ja yllätyin kuinka nopeaa paidan tekeminen oli!

Alkuperäinen ohje löytyy täältä: FabArtDIY

Paita aloitetaan etu- tai takakappaleen teolla (molemmat samanlaisia) helmasta. Luodaan haluttu määrä ketjusilmukoita josta muodostuu siis paidan leveys. Itselläni oli 60 kjs. Ketjusilmukkarivistön päälle luodaan puolipylväitä ja lopputuloksena on x -kirjainta muistuttava kuvio. Kun paidan pituuteen on tyytyväinen, jatketaan samalla hihojen teko samaan tapaan ketjusilmukoilla.
Linkistä löytyy myös ohjevideo, joka avaa eri työvaiheita paremmin. Itse en täysin mennyt ohjeiden mukaan ja esimerkiksi resorit tein puolipylväillä kauttaaltaan.

Tällä kertaa pyysin tytärtäni malliksi. 

Haluan tehdä näitä ehdottomasti lisää. ..Ehkä kaikissa väreissä? Jos rakastuit malliin yhtä paljon kuin minä, suosittelen varaamaan tarpeeksi lankaa jota kuluu työhön yllättävän paljon. Tällä hetkellä itselläni odottaa tummanharmaa paidanalku takakappaletta, koska lanka jolla aloitin, loppui kesken, ja olen mutu -tuntumalla onnistunut hankkimaan tähän asti vain väärän väristä harmaata :)


2 kommenttia:

Kommentteja? Palautetta? Risuja tai ruusuja, voit jättää sen tähän!