perjantai 31. heinäkuuta 2015

DIY kengät!


Tämän kesän henkilökohtainen avainsanani on ollut KENGÄT. Päätin tehdä itselleni sellaiset.
Tilasin muutamat pohjalliset Riikkapiikka.fi:stä ja ne tulivat erittäin hyvällä asiakaspalvelulla ja nopealla toimituksella pakettiautomaattiin.Kädet syyhysivät päästä tekemään ja mieli(kuvitus) meni reippaasti edellä. "Haluan tuollaiset. Ei vaan sittenkin noi. Ja nämä. Ja sitten ehdottomasti nää."

Tein kesähelteitä odotellen narusandaalit. Virkkasin ketjusilmukoita tarpeeksi pitkän ketjun verran, pujottelin narut ristiin ja ompelin reunoista kiinni. Koristeeksi virkattu kukka. Itseasiassa kesä ei koskaan saapunut, joten tälle ei tullut paria.
Ja sitten tein toisenlaiset. Onnekseni muistin ottaneeni vanhoista kengistä joskus soljet talteen ja nyt keksin niille käyttöä.


Virkkasin ketjusilmukoilla ja puolipylväillä.Ompelin reunoista kiinni. Tuli juuri sellainen kuin ajattelinkin.
Lopuksi tein espadrillokset. Pohjien mukana tuli kaavat, joiden avulla leikkasin omaa kokoani vastaavat palat.

 
Sitten leimasin koko kesän kestäneeseen kenkäprojektiin sopivan teemalauseen kantapäihin.


 Ompelin ensin takakappaleen, sitten etuosan ja lopuksi huolittelin kengän pienillä pistoilla kauttaaltaan. Sattumalta eräästä yhteisestä istutusprojektistamme naapuriltani jäi ylimääräistä katekangasta ja hän mietti tarvitseeko sitä kukaan tai mihinkään. Tein tällä espadrillokseihini pohjalliset, jotka samalla peittävät kankaan saumavarat ja ylimääräiset langanpätkät. Loistavaa. Näistä tuli tosi kivat.
Siis näillä mennään!


4 kommenttia:

  1. Aika mahtavia idoita! Nuo pellavaiset veivät sydämeni.

    VastaaPoista
  2. Heippa! Blogissani löytyy sinulle tunnustus, käy kurkkaamassa ja lähde mukaan. :) Itse taisin koukuttua blogiisi sen verran, että joudun eksymään tänne toistekin. :)

    VastaaPoista

Kommentteja? Palautetta? Risuja tai ruusuja, voit jättää sen tähän!