maanantai 31. joulukuuta 2018

Vuoden 2018 pilalle menneet (ja sensuroidut)!

Jes! Ehdinpäs!
Nyt on SE AIKA VUODESTA, kuten lupasin aiemmassa postauksessa  "..Siitä lisää pilalle menneet - postauksessa joulukuussa." Nythän on joulukuu, vielä joitain tunteja. Siis äkkiä asiaan.

Jos voisin tarkastella vuotta 2018 käsitöiden kautta yhdellä kuvalla, tässä se olisi.


Kamalasti kaikkea, muttei mitään muistikuvaa juuri mistään. Paljon on tehty, paljon on tapahtunut, paljon opittu ja jännityksellä kohti vuotta 2019.

Vuoteni lähti käyntiin neulekoneen merkeissä. Otin homman viimein haltuun ja ymmärrän siitä nyt perusteet. Opin ne kantapään kautta.

..Nimittäin kyselin koneneulonta -taitajilta, mikä sukkaani vaivaa ja sain kuulla tehneeni sukkaan kaksi kantapäätä. Mielenkiintoista. Homma jatkui kotona ruokapöydän äärestä (saatuani paheksuvia katseita perheenjäseniltäni) itse pystyttämääni neulekone -työpisteeseen. Olin siitä kovin ylpeä.



Jos haluat kopsata tämän vinkin, niin silityslauta käsipainoilla tasapainotettuna oli loistava pop-up -työpiste. Ilon hommassa pitää jatkuva jännitys siitä, sortuuko koko viritys vai ei.

Jos tarkastellaan hieman tarkemmin, mitä tuon ensimmäisen kuvan sisältämät teokset oikein olivat, niin silmiin vähän sattuu ja itkettää. En tiedä, kumpaa pitäisi harmitella enemmän; Menetettyä aikaa vai lankaa?





Tämän neuleen löydettyäni, totesin, että lanka ei tule riittämään hihoihin ja oikeastaan värikään ei miellytä enää yhtään.


Näissä shortseissa oli hieno ajatus, mutta siihen se jäi.


Sitten tulee ehdoton lempparini! Tuubitoppi johon tein tarkoituksella kierteen. Näin vision ihan mielettömästä, tyköistuvasta ja tyylikkäästä tuubitopista kesäksi. Voin kertoa, että ei vastannut päällä ollessa visiotani. Niinku yhtään.





Sitten, aika paljon löytyi tänä vuonna tällaisia milloin mistäkin kässäkaapista. Sillä tavalla mielenkiintoista, että olen pyrkinyt pitämään yhden työn taktiikan kerrallaan ja aloittamaan uuden vasta kun edellinen on saanut päätöksen tai purkutuomion. Välillä epäilin, olisiko perheessämme salavirkkaaja, koska en itse muistanut näistä mitään..




Tosi kivoja paitoja tuli myös tehtyä! Tässä niistä informatiiviset ja inspiroivat kuvat!





Keksin myös mielestäni aika nerokkaan idean; Neuloin paperinarusta isoilla puikoilla ja koska kerästä oli aika rasittavaa neuloa, iskin kerän läpi oksan jonka työnsin korista läpi. Näppärä keräteline, joka pysyi paikallaan ja antoi narun soljua kivasti.


Siis oikeasti, ilman sarkasmia, tää oli hyvä keksintö. Mutta se, mitä halusin paperinarusta tehdä, ei sitten ihan toiminut toivotulla tavalla.
 Ajattelin, että kyllä neulojan kotona olisi ihana olla seinällä neulottu seinätekstiili -tyyppinen asia. Isot puikot ja kaikkea. Kyseinen asia näytti meidän melko minimalistisessa ja seiniltään tyhjänä olevassa kodissa vähintäänkin kyseenalaiselta "Kuka unohti vaatteensa tohon?" -tyyppiseltä ratkaisulta.

Ei jatkoon.


Vuoden aikana tuli tehtyä ystävälle myös aivan ihanat pitsiset sukat, mutta jotka kuvatessa näyttivät vain kasalta yksisarvisen yrjöä. Ei blogiin.




Niissä missä tuli onnistuttua, kameran takana näytti kuitenkin välillä tältä:


..Tai sitten pidin kuvausten välillä seinää pystyssä..





..Olin oman elämäni supersankari?




..Taas vähän humalassa?




 ..Istuin pissalla kesken kuvauksen??


Ja sekoitin hetkeksi aikuisviihteen "käsityöt" käsitöihin...?




Eräs huvittavin postaukseni, (jota itse asiassa en koskaan tehnyt eli anti-postaukseni) on tölkinavaajista tehty laukku. Laukku oli tilaustyö ja oikeasti kesälomillani nautin sen teosta tosi paljon. Ilmeisesti laukku halusi tulla kuvatuksi ilman minua (poikani photobombauksen lisäksi) sillä minun ollessa kuvissa, yksikään ei onnistunut.





...Mutta yksin ollessaan: 


Vuoteni kruunasi himmelihommat, joita muuten tulikin tehtyä aika älyttömästi verrattuna siihen, miten vähän niistä välitin tai todellakaan osasin. Hyvin vähän. Lähes miinuksen puoleisesti. Vedin kuitenkin himmelikurssia ensin lapsille, sitten himmelipajaa asiakkaille kauppakeskuksessa ja lopulta vielä asiakasillassa. Alkuun mieleni ja himmelini näytti tältä


Lopulta hiffasin jutun juonen ja avasin sydämeni himmeleille. Sitten niistä tuli ystäviäni ja nyt heitä roikkuu siroina lasisina muutamia meidän kuusessakin.



Himmelin Hyvää Uutta Vuotta Sulle Lukijani! Lupaan palata pian, mutta en voi luvata milloin. Toivottavasti nautit tästä jutusta yhtä paljon, kuin mä häpesin joten ei muuta kuin silmukat puikoille ja puikot kohti uusia neuleita ♥  

Ja niin joo, jos olisit halunnut tietää myös muista kyseenalaisista hetkistä käsitöiden saralla, olisit löytänyt mut Instagramissa TÄSTÄ: www.instagram.com/elengiina
Sieltä löytyy postaus mm. diy -kengistä, kuinka välttää nurjat silmukat ja neuloa aina vain oikein, tai siitä miten käy kun lapsi saksii kokonaisen lankakerän! Joten kannattaa klikata seurantaan.

Ja P.S. Tästä viime vuoden pilalle menneet -postauksesta voit katsoa, miten huimasti olen vuodessa edistynyt. https://elengiina.blogspot.com/2017/12/vuoden-2017-pilalle-menneet-valokuvat.html ..Mihin suuntaan, sen saa jokainen itse päättää :D

4 kommenttia:

  1. Hehs. Sattuuhan noita. Minullakin on kaappi täynnä kaikenlaisia kokeiluita. Täytyykin miettiä pitäisikö tästä inspiroitua tekemään omaankin blogiin (byMiaBina) samantyyppinen gag reel- postaus.

    VastaaPoista
  2. Tämä oli himmelin hauska postaus. Aina vaan ei onnistu, kummallista. Mun pieni himmeli oli joulun ajan ylpeänä esillä, nyt joutaa jo laatikkoon.
    Oikein hyvää ja antoisaa vuotta 2019 Sinulle. Neulomisiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihanaa. Oli tosi kiva hetki tehdä niitä silloin yhdessä! 😍

      Poista

Kommentteja? Palautetta? Risuja tai ruusuja, voit jättää sen tähän!