perjantai 21. huhtikuuta 2017

Pellavainen laudeliina


Pidän todella paljon luonnonmateriaaleista ja sävyistä. Sain kokeiluuni kerän ihanaa Teeteen Linnea -pellavalankaa, joka suorastaan kutsui neulomaan jotain ihanaa saunaan.



Lähdin neulomaan sileää 60 silmukalla, nelosen puikoilla ja katsoin mihin asti kerä kestää. Valmistauduin myös kipeisiin sormenpäihin, sillä lanka oli niin rouheaa, mutta näin ei käynytkään. Lanka ei rasittanut sormia yhtään.

Päivän päätteeksi liina oli valmis ja valmiit mitat yhdestä kerästä 40x33. Täydellinen yhdelle rentoutuvalle takapuolelle.



Mietin lopuksi silmukoida tai leimata liinaan jonkin tarkoitukseen sopivan tekstin, kuten "Relax", mutta kun työ oli valmis, tuntui, että se kuiskaa rentoutumaan ihan omalla olemuksellaan. Halusin pitää sen niin. En huolitellut reunoja, koska laudeliinan rouheuteen sopii rentous. Ompelin ripustamista helpottamaan "Hand Knitted" -labelin puisella sydän-napilla ja mietin kuinka mahtavaa näitä olisi viedä lahjaksi mökille tai kesän juhliin ystäville! Neulojaystävälle voisi viedä vain itse kerän ja puikot! Tai neuloa niitä yhdessä.



Mökkisaunaan Linnean materiaali on kuin tehty, mutta kyllä se istuu meidän valkoiseenkin saunaan aika ihanasti.


..Hän näyttää kovin yksinäiseltä, joten onhan mun neulottava hälle kaveri! Tai ehkä jopa useampia kavereita, kasvopyyhkeiksi?


1 kommentti:

  1. Ihana! (: Ois kyllä kivat omaan saunaan tai viemisiksi, mainio idea.

    VastaaPoista

Kommentteja? Palautetta? Risuja tai ruusuja, voit jättää sen tähän!