sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Trikookuteesta neulottu paita


Siippa toi ruokakauppatuliaisina kaksi kerää kierrätetyistä t-paidoista valmistettua trikookudetta ja ehdotti, että tee siitä paita.


Tilasin pyöröpuikot koossa 12 ja lähdin tekemään ylhäältä alas. Loin 28 silmukkaa ja neuloin kerroksen 1o,1n -joustinta. Laitoin hihojen silmukkamerkit niin, että jätin selkäpuolelle 8s, hihoihin 5s sekä eteen 10s. Tein lisäyksiä 7 kertaa kunnes hihoissa oli 19s.
Jätin hihojen silmukat apulangalle ja jatkoin pyörönä loppuun. Helmaan taas yksi oikein-nurin -kerros. Hihoissa kaventelin sopivan matkan välein aina välillä sovitellen. Kaksi kerää riitti tarkalleen loppuun asti. Näin paljon jäi.

Paita oli parissa illassa valmis, enkä tiedä olisiko kädet ja sormet jaksaneetkaan kovin paljon pidemmälle. Paita on itsessään melko painava, mutta päälle pukiessa trikoo venyy ja myötäilevä malli tuntuu siltä, kuin se halaisi hellästi. En tiedä toimisiko väljempi malli näin jämäkällä kuteella paidassa ollenkaan?
Joka tapauksessa innostava projekti ja kannustaa tekemään uudelleenkin nopean lopputuloksen ansiosta! Sitä jäin miettimään, että onko trikookuteesta neulottu paita trikoopaita vai neule?Ainiin! En päivitä välttämättä blogiin ihan kaikkia juttuja, joten jos haluat kurkata esimerkiksi supersöpöt pupusukat, niin ota Elengiina -sivut seurantaan myös Facebookissa klikkaamalla TÄSTÄ ja Instagramissa klikkaamalla TÄTÄ.

8 kommenttia:

 1. Tulipa hauska!

  https://www.stoori.fi/rakkaudella-henna/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kävin kurkkaamassa sun blogia ja ihastuin ❤

   Poista
 2. Tulipa kiva paita! :)
  Leppoisaa sunnuntain jatkoa Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ❤ Olipa ihania maisemakuvia tuolla sun blogissa!

   Poista
 3. Mistä tuota kudetta saa? Ihana paita/neule! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nämä kotiutuivat meille Lidlistä, mutta aiemmin oon löytänyt edukkaasti näitä ainakin Lankamaailmasta. Varmasti muitakin paikkoja on jos Googlesta hakee. ❤

   Poista

Kommentteja? Palautetta? Risuja tai ruusuja, voit jättää sen tähän!