keskiviikko 16. joulukuuta 2020

Puikkopussi

Mun on jo pitkään pitänyt keksiä puikoilleni joku järkevä säilytysratkaisu ja olen pyöritellyt ajatuksia, pitäiskö kaikki tarvikkeet (puikot, sakset, mitta jne.) olla yhdessä vai toimisiko paremmin se, että ne on erikseen omissa pusseissaan.

Mä en oikeastaan osaa päättää vieläkään, koska aina neuloessa tarvitsee saksia, mittaa, silmukkamerkkejä, toisia puikkoja, pyöröpuikkoja ja milloin mitäkin.
Toisaalta jos kaikki on yhdessä, ei lopulta löydä mitään. 

Niinpä päätin tehdä pussin erikseen sukkapuikoille, pyöröpuikoille ja tarvikkeille. 
Löysin tosi kivaa kangasta, josta lähdin projektia työstämään. 

Tykkään paljon kuoseista, joissa on tekstiä. Pidän kirjaimista, sanonnoista, kirjoittamisesta ja sanoista leikkimisellä. 
(Aiemman blogini yksi juttu, jossa hyödynsin kirjoitusta: Trash!

Ompelin puikkopussiin vuorin, tarvikepussiin en. Laiskuuttani. 

Tässä onkin sitten ainoa kuva prokkiksen äärellä. 

Tässä valmis tarvikepussi. Siihen mahtuu täydellisesti luonnoslehtiön lisäksi kerroslaskuri, otsalamppu, sakset, mitat jne. 

Puikkopussiin tein ompeleet, jotka loivat omat taskut puikoille. Jätin leveämmän taskun puikkomitalle. 

Kolmannesta "pussista" tuli säilytysratkaisu pyöröpuikoille. 
Alaosaan ompelin taitteen ja keskelle kuminauhan, jonka väleihin puikot istuvat. 
Päivän lehti? 
Harmi, että en ottanut kuvaa lähtötilanteesta, mutta tässä ovessa roikkuivat ennen kaikki mitoista otsalamppuihin ja pyöröpuikkoihin. Tarvitsit jotain ja joko ei löytynyt tai kaikki tulivat syliin. Sukkapuikot olivat omissa alkuperäispakkauksissaan ja veivät kaiken tilan. Nyt on hieman siistimpi kokonaisuus. Ei silti ehkä lopullinen. 
Mua kiinnostais tietää, miten ja missä muut säilyttävät puikkojaan, lankojaan ja oheistarvikkeitaan? Kerro siitä tai vinkkaa, jos tiedät jonkun täydellisen puikkojen säilytys kokonaisuuden? 
Olis ihanaa, jos kaikille käsityötarvikkeille olisi oma walk-in closet, jossa kaikki tavarat ompelukoneineen olisi käyttövalmiina. Sellainen oma ateljee. 

2 kommenttia:

Kommentteja? Palautetta? Risuja tai ruusuja, voit jättää sen tähän!