perjantai 5. elokuuta 2016

DIY Lahjaidea: Teepussit


..Alkukesästä kuulin kuusenkerkästä ja tutkin sen hyötyjä sekä käyttötapoja. Moni tuntui innostuneen vitamiinipommista itseni mukaan lukien.

Viikonloppu mökillä antoi aikaa kerätä pussillisen kuusenkerkkiä ja viedä kotiin. Huuhtelin ja laitoin pakkaseen tulevaa käyttöä varten.

Ystävälläni on juhlapäivä tiedossa ja halusin muistaa häntä lämmittävällä ja henkilökohtaisella tavalla.
Halusin tehdä yksilöityjä teepusseja.Levitin kerkät leivinpaperille ja annoin kuivahtaa vuorokauden. Leikkasin suodatinpusseista kolmioita.Taittelin kulmat ja täytin kerkillä. Nidoin kiinni. Käytin astetta paksumpaa juuttinarua teepussin naruksi ja kiinnitin labeliksi henkilökohtaisen "viestin".Koemaistoin teen ensin itse tietenkin. Ehkä parasta teetä, mitä olen koskaan juonut.Käyttämätön (mutta uusi) teepurkki sopi teepussien lahjapurkiksi aivan täydellisesti.
Sidoin purkin ympärille narua ja laitoin purkkiin vielä pienen viestin mukaan.Kiva lahjaidea ihmiselle, jolla joko on jo kaikkea tai ei halua "turhaa tavaraa". Loput kerkät ajattelin pussittaa ja antaa myöhemmin vaikka joululahjaksi!


Kuusenkerkästä (suora lainaus netistä):

"Kuusenkerkät sisältävät runsaasti hivenaineita, A- ja C-vitamiineja sekä antioksidantteja. Kerkistä voi keittää teetä tai puristaa mehua, niitä voi käyttää höyryhengityksessä sekä virkistävänä kylpynä. Rohtojen on tarkoitus auttaa särkyihin, vatsavaivoihin ja reumaoireisiin, ja haihtuvat eteeriset öljyt irrottavat limaa ja lievittävät tulehduksia. Kerkkiä käytetään myös kaupallisesti esimerkiksi yskänpastilleissa, mutta liiallinen altistus voi olla terveydelle haitallista. "

2 kommenttia:

  1. Ihana lahja. (: Tällaiset lahjat ovat ihan parhaita ja persoonallisia. Varmasti lämmittävät saajan mieltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin. Itsekin lahjansaajana olisin oikein tyytyväinen tälläisestä! ♡

      Poista

Kommentteja? Palautetta? Risuja tai ruusuja, voit jättää sen tähän!